Charlotte Melchiors
billedbog


Denne billedbog var den sidste, H.C. Andersen lavede. I dagbogen den 9. maj 1874 skriver digteren:

"Jeg har i de sidste Dage lavet en Billedbog til lille Charlotte Melchior, meest paaklistrede kouleurte Billeder og skrevet Vers ved hvert. Bogen sendes til hende i Dag."

To dage senere noteres samme sted:

"Jeg kørte Damerne [Sophie, Anna og Louise Melchior] til Melchiors Port [Rolighed] der kom Israel Melchior for at takke mig for Billedbogen jeg havde klistret til lille Charlotte, den skulde nu blive stærkere indbundet - Besøg af Johanne Melchior med Poul og Charlotte for at takke mig for Billedbogen jeg havde klistret og beskrevet for den lille Pige."

Bogen er lavet samtidig med at forfatteren arbejdede med sin store skærm, og samtidig med, at han skrev digtet "Oldingen". Indbindingen i sort lærredsbind er foretaget af familien Melchior, hvorved de har skåret den oprindelige billedbog op og klæbet siderne på den nuværende bogs 24 kartonblade. Den oprindelige billedbog har været et 48-siders hæfte i formatet 17,3×21,5 cm.

Udgivelsen af Charlotte Melchiors billedbog er del af en længere række af udgivelser til belysning af H C. Andersens liv og virke i anledning af 200-års dagen i 2005. Dette arbejde, der er koordineret med tilsvarende initiativer i Det Kongelige Bibliotek og H.C. Andersen Centret ved Syddansk Universitet, har kun været muligt takket være økonomisk støtte fra HCA 2005-Fonden.

Se bogen ->

Se bogen